​Psyko​terapeut Susanne Møbius

Barndomstraumer

”De uhensigtsmæssige mønstre”

Mange af os har nogle erfaringer med fra vores barndom, der påvirker os uhensigtsmæssigt i vores voksne liv. Nogle oplever at vokse op i deciderede skadelige og dysfunktionelle familier, andre vokser op i velfungerende familier, men med en følelsesmæssig afvisning fra den ene eller begge vores forældre.

De dårlige erfaringer vi har med os fra vores barndom kan vise sig som ubehagelige senfølger i vores voksenliv. Senfølger kan være mange og meget forskellige. Det kan være

  • ​Umotiverede vredesudbrud
  • ​Angst for at være alene
  • ​Angst for at præstere
  • ​Misbrug
  • ​Spiseforstyrrelser
  • ​Uro og ubehag
  • ​Svært ved at være i følelsesmæssige relationer m.m.

Senfølger af en dårlig barndom kan have mange udtryk og mange grader. De kan have en svært begrænsende nærmest invaliderende indvirkning på vores livsudfoldelse eller de kan vise sig som problematiske reaktioner i vores relationer. Ofte er det svært at gennemskue, hvad der er på spil.

I terapien arbejder vi med at identificere de senfølger, der præger dit liv. Vi undersøger, hvordan og hvornår de kommer til udtryk og hvad de betyder for din måde at leve på. Vi arbejder også med at finde strategier for, hvordan du kan håndtere dem bedst muligt, og om der er nogle særlige ”triggere” der udløser dem.

I terapien arbejder vi også med ”dit indre barn”. Vi har alle et lille barn inden i, som I særlige situationer kan finde på at stikke hovedet frem og gøre opmærksom på sig selv. Når det sker oplever vi ofte os selv, som værende barnlige i vores reaktioner og vi bliver tit overvældet af skam. Hvis vores ”indre barn” ofte gør opmærksom på sig selv i vores voksne liv, kan det tyde på, at der er nogle vigtige behov, som vi ikke er blevet mødt i som børn.

I terapien vil vi arbejde med kontakten til dit ”indre barn”, møde det med forståelse og accept og forsøge at afdække og imødekomme de behov, som ikke er blevet opfyldt, Hvis dialogen med dit ”indre barn” bliver vellykket, kan det opleves meget helende og føre til mere accept og forståelse af dig selv og dermed til forandring af de uhensigtsmæssige mønstre du styres af.

Få livsglæden tilbage

​Kontakt mig i dag

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig eller har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte mig ved at udfylde formularen herunder. Jeg vender tilbage hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Psykoterapeut Susanne Møbius

Valby Tingsted 7, 2500 Valby

Klik her for rutevejledning

CVR: 40308334

Kontaktoplysninger

Telefon: 21 43 13 35

E-mail: mail@susannemoebius.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket